Hannover, april 2013 - Verrassend, inspirerend was het bezoek aan de Hannover Messe 2013.

Wij hebben voor u wat opvallende NewBusiness zaken op een rij gezet.

Hal 2 Research & Technology
WerklichtPro: Een schitterende nieuwe ontwikkeling van een Duitse Universiteit uit München.

3D-werk van EXTEND3D is de eerste van de mobiele interactieve visualisatie systemen, die speciaal zijn ontworpen voor industrieel gebruik. Het volledig nieuwe Poka-Yoke visualisatiesysteem is met recht een revolutie te noemen voor de arbeidsintensieve activiteiten in de productie, installatie en onderhoud. Door middel van een projectie van laserlicht op het eindproduct, gestuurd door een standaard 3d tekensoftware, verhoogt de efficiëntie van vele handmatige stappen aanzienlijk. Tevens betekent dit een kwaliteitsverbetering van het werk. 

Klik hier voor de folder.
Wilt u meer info ontvangen over de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor vrijblijvende informatie.

BioRob arm

De BioRob arm is een veerkrachtig elastische robotarm, die met zijn afmetingen en zijn bewegingssnelheid vergelijkbaar is met menselijke arm. De robot wordt gekenmerkt door een lichtgewicht ontwerp met een opmerkelijke ratio van het laadvermogen van het dode gewicht.

Een bijzonder kenmerk is de hoge actieve en passieve veiligheid met name tijdens botsingen, het gebruik in de onmiddellijke omgeving van mensen met een zeer snelle setup-tijd met een teach-in programmering.

Klik hier voor de folder. Wilt u meer info ontvangen over de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vrijblijvende informatie.

Owing- Een revolutie in Energie Opwekking

Het gebruik van waterkracht heeft een enorme theoretische potentieel. Het is momenteel geschat op een elektrische jaarlijkse productie van ongeveer 16.000 terawattuur, zoals professor Dr.-Ing. Lawerenz Martin, hoofd van de afdeling FluidMachinery op de Universiteit van Kassel heet toegelicht. Dit komt overeen met de capaciteit van 2.000 moderne kerncentrales, de 1.000 megawatt klasse. 

Wetenschappers aan de Universiteit van Kassel hebben de vleugels en vinnen van de vogels, vissen en zeezoogdieren gekopieerd in een motoriek beginsel en op basis daarvan hebben zij een volledig nieuwe centrale ontworpen. De Owing kan efficiënt worden omgezet om bestaande stromen energie in rivieren of zee-engten om te zetten in elektriciteit. Het hart van Owing is een vleugel, die wordt bewogen door stromend water en brengt de energiestroom door middel van een hefboom naar een krukas. Deze op zijn beurt een vliegwiel en een generator.

Klik hier voor de folder. Wilt u meer info ontvangen over deDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vrijblijvende informatie.

 

Zo stroomt de energie: Big batterijen voor groene stroom 

Energie uit wind-en zonne-energie zal vragen om nieuwe, grotere opslag mogelijkheden.

Voor de energiestromen zijn we afhankelijk van de weerssituatie en de behoefte tot afname. Door een onregelmatige wind en de laagstaande zon heeft get Fraunhofer Instituut voor Milieu-, veiligheids-en energietechnologie in Oberhausen gigantische accu's voor groene stroom ontwikkeld, zodat ook bij een lager aanbod (lees zon) ook aan de vraag voor groene energie kan worden voldoen. Op de HANNOVER MESSE 2013 exposeerde Fraunhofer met gigantische accu's.